یکی از بهترین نقاط منزل که میتواند مأمن آرامش باشد تخت است. بعد از یک روز خستهکننده فقط استراحت روی تشک میچسبد. اما صبر کنید! اگر این مأمن محل زندگی میلیونها میکروب و آلودگی باشد چطور؟ بازهم سراغش میروید؟ چند بار در سال یا ماه یا هفته تشکها را میشویید؟ بدن انسان به دلیل فعالیت ارگانها مانند عرق، چربی بدن و…. موجب آلودگی سریع متکا و تشک و پتو میشود. اهمیت دادن به پاکیزگی تشک خصوصا در فصول گرم بسیار حائز اهمیت است. ما به این موضوع توجه کردیم و قصد داریم روش شستن انواع تشک در خانه را به شما بگوئیم.
انواع تشک
- روش شستن تشک
نوع تشکی که استفاده میکنید چیست؟ قبل از آنکه از روش شستن انواع تشک در خانه برای شما بگوییم، قصد داریم به معرفی و بررسی انواع تشک بپردازیم و موضوع را برای شما بازکنیم.
تشک فنری متصل و منفصل
از قدیمیترین تشکها، تشکهای فنری هستند. اگر مشکلات مفصلی و استخوانی نداشته باشید خوابیدن بر روی این تشکها بسیار لذت بخش خواهد بود. در بدنهی تشک فنری متصل از فنر در سرتاسر تشک به صورت متصل استفاده شدهاست. البته از دیدگاه سلامتی این تشک یکسری معایبی داشته است که تشک فنری منفصل این ایرادها را جبران کردند.
طراحان به این نتیجه رسیدند که با چینش مجزا، هریک از فنرها به صورت مجزا از یکدیگر عمل خواهند کرد و روی همدیگر تأثیری نمیگذارند. در تشک فنری منفصل اصطحکاک به آن صورت ایجاد نمیشود و از کمر و ستون فقرات بهتر پشتیبانی میکنند. همچنین این نوع تشک به دلیل وجود فضای داخلی بیشتر از خواص ضد حساسیت، آنتی باکتریالی و طبی نیز برخوردار است.
تشک مموری فوم یا فوم حافظه دار
مموی فوم موادی است که گرچه سابقهی طولانی در صنعت تشکسازی نداشته است اما در صنایع فضایی پرکاربرد بوده است. مموری فوم به نسبت فشار وارده و حرارت دریافتی تغییر شکل میدهد. اگر بخواهیم ساده تر بگوییم این تشک باتوجه به حرارت بدن و شکل عضلات کاربران تغییر شکل میدهد و انعطاف پذیر است. از طرفی تکانهای ناشی از کاربر کناری به دیگی منتقل نخواهد شد.
به دلیل ماهیت ماده مموری فوم بسیار برای افرادی که عارضه مفصلی و استخوانی دارند مناسب است و به عنوان یک تشک طبی استفاده میگردد.
تشک لاتکس
تشک لاتکس ظاهری شبیه به بقیه تشکها دارد با این تفاوت که درون آن از لاتکس استفاده شده است. این نوع تشک به دلیل ضخامت کمتر وزن پایینتری نسبت به تشک مموری فوم دارد. همچنین مانند تشک مموری فوم حرکت را به نقاط دیگر منتقل نمیکند و قابلیت پشتیبانی تمام بدن را دارد.
تشک بادی
همانطور که از اسمش پیداست تشک بادی دارای یک محفظهی داخلی است که با هوا پر میشود و روی آن با پوششی از فوم یا الیاف پوشانده شدهاست. هوای داخلی تشک بادی با پمپ برقی پر میشود.
تشک آبی
مکانیسم تشک آبی فوقالعاده است! تصور کنید یک کیسهی آب گرم را روی بدن خود قرار داده اید و یا به دلیل گرما تمایل دارید بر روی یک سطح خنک استراحت کنید! تشک آبی این تصورات را به واقعیت تبدیل کرده است. در این توع تشک در اطراف فوم و یا الیاف از آب استفاده شده است که کاربران قادر خواهند بود دمای آنرا به دلخواه تغییر دهند!
- روش شستن تشک در خانه
روش شستن انواع تشک در خانه : اول از همه جارو برقی بکشید
فرقی نمیکند که از تشک فنری، تشک طبی، تشک فومی و یا تشک اسفنجی استفاده میکنید. قبل از آنکه هر محلول و شوینده ای وارد کار شود، اول از همه یک جارو برقی اساسی بکشید. گرد و خاک، کثیفیها، پوست و سلولهای مرده بدن انسان همگی روی تشک یا روکش آن جمع شده اند. پس حواستان به تمام شیارها و نقاط کور باشد. اگر متوجه شدید که سَر جارو برقی نمیتواند به نقاط کور نفوذ پیدا کند سَری آنرا جدا کنید. اگر از روکش تشک استفاده میکنید آنرا بردارید و سرتاسر تشک را تمیز کنید.
اگر قصد اسباب کشی را دارید باربری سپند بار با سالها سابقه درخشان در زمینه اثاث کشی منزل آماده است سرویس دهی خوبی را برای شما ارائه دهد
روش شستن انواع تشک در خانه : متعلقات تشک و رخت خواب را کنار بگذارید
- شستن تشک در خانه
شما قصد شستشو تشک را دارید اما در صورت آلوده بودن متعلقات ، تشک حتی پس از تطهیر به سرعت آلوده و چرک می شود.
ملحفه، روبالشی، کوسن و …. همه متعلقاتی هستند که روی تشک قرار میگیرند. پس پاکیزگی این اقلام را نیز در لیست کارهای خود قرار دهید. هرچزی که روی تشک قرار داشته است را جدا کنید و بشویید. به برچسب و دستورالعملهای شتسشوی هرکدام نیز توجه داشته باشید. با خیال راحت روکش و پارچههای ساده در آب داغ ماشین لباسشویی شسته شود تا عاری از هرگونه آلودگی و میکروب شوند.
روش شستن انواع تشک در خانه : شستشوی تشک فومی و فنر دار
بدون شک نمیخواهید که بخاطر یک شستشوی ساده برای همیشه به ظاهر و کیفیت تشک آسیب وارد کنید. روش شستن انواع تشک در خانه متفاوت است. ما به شما توصیه می کنیم که اگر از تشک فومی در خانه استفاده میکنید حواستان جمع باشد که رطوبت بیش از حد به آن نفوذ پیدا نکند. این موضوع در مورد تشکهای فنر دار نیز صدق میکند. چنانچه آب و رطوبت به فنرهای فلزی تشک فنردار نفوذ پیدا کند، به مرور زنگ میزنند!
توصیه ما به شما استفاده از یک محلول کار ساز است. نحوه استفاده از این محلول را به شما میگوییم تا آسیبی به تشک حساس خانهی شما وارد نشود.
ساخت محلول شستشو تشک و استفاده از آن
- شستن تشک
ساخت یک محلول شستشو کار سختی نیست. با استفاده از همین روشها بهترین تطهیر را انجام دهید. خب روش کار به این صورت است که:
- در یک کاسه ۲قاشق غذاخوری پراکسید هیدروژن را با ۱قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی مخلوط کنید.
- به وسیلهی یک قاشق محلول را هم بزنید تا کف کند.
- یک مسواک بلا استفاده اینجا به کار شما میآید. این مسواک را بردارید و به کف آغشته کنید.
- نقاط کثیف و آلوده تشک را هدف گرفته و به آرامی روی تشک بمالید.
- در آخر از یک دستمال مرطوب استفاده کنید و روی تشک به آرامی بکشید.
نکته اول : تشک را هیچ گاه به صورت افقی تمیز نکنید!
نکته دوم : تشک فومی یا فنری بیش از حد مرطوب نشود!
لکههای تازه را هدف قرار دهید
- شستن تشک فنری در خانه
یک شستشوی کامل نمیتواند جزئیات و لکهها را هدف قرار دهد. اگر تشک شما به گونهاست که با یک شستشوی کامل آسیب نمیبیند و قصد شستشوی کامل آنرا دارید، ابتدا فکری به حال لکهها بکنید. پارچهای تمیز و خشک را برداشته و روی لکه بگذارید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا لکه جذب شود. فراموش نکنید که پارچه را روی تشک نکشید، در این صورت امکان آسیب به بافت تشک وجود دارد.
استفاده از پاککنندههای آنزیم دار برای پاک کردن لکههای بیولوژیکی
لکهی خون،ادرار، استفراغ و… همگی بیولوژیکی هستند. وجود این لکهها روی تشک یا کاور آن می تواند یک کابوس باشد.
اگر محل را با یک دستمال خشک عاری از رطوبت کردهاید نوبت میرسد به تطهیر محل لکه! استفاده از پاککنندههای آنزیم دار مختص این کار است و آنزیمهای موجود در پاک کننده میتواند مواد و پروتئینهای لکه و مواد روغنی را در خود تجزیه کند و رنگ و بوی لکه بیولوژیکی را به طور کامل از بین ببرد.
روش شستن لکه های بیولوژیکی بدین صورت است :
- پارچهی خشکی را برداشته و پاککننده آنزیمدار را روی آن اسپری کنید.
- پارچه را روی لکه قرار دهید.
- این کار را تا جایی ادامه دهید که لکه در مواد اشباع شود.
- در پایان با استفاده از پارچه نم دار، محل لکه را تمیز نمائید.
شتسشو و پاک کردن لکه ادرار از تشک
با ادامه مقاله روش شستن انواع تشک در خانه همراه ما باشید.
اگر در خانه بچه دارید حتما حتما یک بار پیشآمده که فرزند دلبندتان روی تشک اثر هنری از خود به جای بگذارد. در صورت داشتن حیوانات خانگی و یا افراد بیمار نیز این مشکل پابرجاست. البته ادرار کودکان از غلظت و بوی کمتری برخوردار است و روش شستشوی آن نیز راحتتر! خب حال راه حل چیست؟ ما به شما میگوییم.
جهت شستشو محل ادرار از آب به تنهایی استفاده نکنید
بهتر است برای تمیز کردن محل ادرار روی تشک از آب استفاده نکنید. میتوانید آبلیمو و آب اکسیژنه به همراه مقدار کمی آب را با هم مخلوط کنید و محل را تمیز بنمایید. البته حواستان باشد که تشک را زیاد مرطوب نکنید!
سرکه سیب رقیق شده هم گزینهی خوبی است. این ترکیب میتواند در از بین بردن لکه ادرار بسیار مؤثر واقع شود.
یک راه حل دیگر هم برای شما داریم و آن استفاده از ضدعفونیکننده هایی است که به راحتی در داروخانهها یافت میشوند.
روش شستشوی محل ادرار روی تشک
قبل از هرچیز روکش تشک را بردارید و آنرا جدا بشویید. ابتدا با ترکیب آب و مواد شوینده روکش شسته شود تا مواد ادرار از آن برود. سپس روکش تشک در ماشین لباسشویی با دما بالا شسته شود و در نهایت توسط خود ماشین خشک گردد تا تمام میکروبها از بین بروند.
حال نوبت میرسد به تشک ! یک حوله خشک بردارید و به آرامی رطوبت محل را بگیرید. آنقدر این کار را تکرار کنید تا چیزی جذب حوله نشود.
جهت از شستشو لکه ادرار کودک به مواد شیمیایی قویای نیاز نیست. با استفاده از یک اسفنج + محلول آب،جوش شیرین و صابون محل ادرار روی تشک را بشویید تا رنگ و بوی آن از بین برود. در آخر با استفاده از یک حولهی کاغذی محل شستشو را خشک کنید. سپس تشک را در معرض نور آفتاب قرار دهید تا بو و میکروبها به واسطهی آفتاب از بین بروند.
برای از بین بردن لکه ادرار بزرگسالان بهتر است از شویندههای قوی استفاده شود. ترکیب سرکه، نمک و آبلیمو مؤثر است. اگر قصد از بین بردن لکه وبوی بد را دارید محلول جوش شیری و هیدروژن پراکسید ۳درصد نیز کاربری است.
نکته اول : استفاده از آمونیاک جهت شستشو میتواند گربهها را تحریک کند که مجدد در آن نقطه ادرار کنند. مطمئنا دلتان نمیخواهد که چنین اتفاقی بیفتد پس اگر در خانه گربه دارید توجه کنید.
نکته دوم : جهت از بین بردن بوی ناشی از استفاده از مواد شیمیایی میتوانید پس از خشک شدن تشک از شامپو فرش به مقدار کم استفاده نمایید تا بوی بد گرفته شود و مجدد تشک را خشک کنید.
روش شستن انواع تشک در خانه : رفع بوی بد تشک با جوش شیرین
- شستن تشک با جوش شیرین
تخت مکانی است که حدودا یک سوم عمرمان را بر روی آن می گذارانیم. پاکیزگی تشک اولویت است اما با بوی بد آن چه کنیم؟ به راستی که استراحت روی تشک بدبو آزاردهنده است. اما نگران نباشید. جوش شیرین دوای این درد است!
خیلی سخاوتمندانه جوش شیرین را روی سطح تشک بریزید طوری که تمام نواحی تشک را فراگیرد. برای اینکار ممکن است بیشتر از ۵۰۰ گرم جوش شیرین نیز مصرف شود. یک ایدهی جالب هم برای شما سراغ داریم و آن استفاده از یک اسانس معطر است. در صورت تمایل میتوانید همراه با جوش شیرین از این اسانس هم استفاده کنید.
بگذارید جوش شیرین حداقل به مدت نیمساعت روی تشک بماند. هرچه این تایم بیشتر باشد بهتر است. پس از اتمام کار تمام جوش شیرین را با جاروبرقی یا هر وسیلهی دیگری جارو بکشید. سطح مورد نظر را با دستمال مرطوب تمیز کنید و اجازه بدهید تا به طور کامل خشک شود.
روش شستن انواع تشک در خانه : قرار دادن تشک در فضای آزاد
- شستن تشک در هوای آزاد
از معجزات آفتاب با خبرید؟ این معجزهگر طبیعی را دست کم نگیرید. حتما پس از شستشوی تشک آنرا در فضای آزاد قرار دهید و پنجرههای اتاق را بگشایید تا هم هوای آزاد وارد خانه شود و هم با ورود اشعهی UV خورشید، تشک عاری از هرگونه بو و همچنین باکتریهای خطرناک شود. با این کار تمام رطوبت موجود در تشک به سرعت خشک میشود و تشک ساختار خود را حفط خواهد کرد.
سخن آخر
روش شستن انواع تشک در خانه، کار وقتگیری است اما ارزشش را دارد. هدف از شستشوی تشک تنها رفع لکهها نیست! سلامتی به عنوان اولویت زندگی یک موضوع غیر قابل انکار است. حال تصور کنید تشکی که که انسان یک سوم عمرش را روی آن میگذراند چقدر میتواند حاوی میکروب و کثیفی باشد. نظافت تشک و شستشوی آن بسیار حائز اهمیت است. نه تنها تشک بلکه متعلقات آن نیز باید پاکیزه باشند. پس هر موقع که احساس کردید تشک نیاز به شستشو و نظافت دارد حتما جدی بگیرید! از طرفی هر سه یا چهار ماه یکبار تشک را برگردانید و از سمت دیگر آن استفاده کنید. در روزهای خوش آب و هوای سال نیز پنجرهی اتاق را باز کنید تا با ورود آفتاب تمام وسیلهها میکروب تکانی کنند.
از این مقاله خوب استفاده کردم تشکر از شرکت سپند