نقل مکان و جابهجایی از یک محل و خانه قدیمی به خانه جدید، با وجود تمام سختیهای مراحل اسباب کشی و دلگیریهایی که برای هر یک از اعضای خانه ایجاد میکند، نوید یک شروع جدید، آشنایی با همسایگان و ساختن خاطرات متفاوت را به همراه دارد. مراسم ورود به خانه جدید بسته به اعتقادات هر فرد در هر منطقه ای از ایران متفاوت است، اما معمولا در اکثر نقاط ایران در هنگام ورود به خانه جدید؛ یکی از اعضای خانواده در کنار خواندن دعای خوش یمن بودن منزل نو، یک جلد قرآن و آینه به دست گرفته و آن را در بالاترین نقطه خانه قرار میدهد.
اگر در همین روزها قصد اسباب کشی دارید شرکت حمل و نقل سپند بار در تمامی نقاط تهران خدمات اسباب کشی و باربری را انجام می دهد این خدمات شامل بسته بندی وسایل منزل و حمل بار و چیدمان خواهد بود
آداب اسلامی مراسم ورود به خانه جدید
از مهمترین مراسم ورود به خانه جدید در اسلام میتوان به ورود به خانه جدید همراه با یک جلد قرآن و آینه اشاره کرد، در واقع اعتقاد اکثریت افراد بر این است که ورود اولین فرد به خانه جدید همراه با قرآن سبب افزایش خیر و برکت در منزل نو شده و همراه با دعای خوش یمن بودن خانه جدید شر و بدی از خانه دور شده و نوید خیر و برکت و اتفاقات خوب برای اعضای خانواده خواهد بود.
اما علاوه بر این در برخی از مناطق کشور مراسم قربانی کردن نیز برگزار میشود. به این ترتیب که قبل از ورود به خانه جدید گوسفند قربانی شده و از گوشت آن برای کمک به نیازمندان استفاده میشود. از آنجایی که چشم زخم مورد تایید اسلام است، اعتقاد بر این است که قربانی کردن سبب دور شدن چشم زخم و نظر بد خواهد شد. توجه داشته باشید که اصل قربانی کردن به منظور اطعام نیازمندان بوده و پاشیدن خون قربانی به وسایل منزل و… تنها یک اقدام خرافی است.
پیامبر اسلام حضرت محمد (ص)، در حدیثی پیروان خود را در چند مورد از جمله عروسی،تولد فرزند، ساخت یا خرید خانه و بازگشت از مکه به ولیمه دادن و اطعام سفارش کرده است. البته باید توجه داشت که ضرورتی برای ولیمه دادن وجود نداشته و به توانایی مالی فرد برمیگردد.
مراسم ورود به خانه جدید در سایر نقاط جهان
اما مراسم ورود به خانه جدید در سایر نقاط جهان نیز وجود دارد و این امر مختص ایران نیست. برای مثال در اکثر کشورهای جهان برای جلوگیری از دلگیری و دلتنگی ساکنین خانه جدید درست بعد از اسباب کشی و حتی قبل از چیدن اثاثیه منزل، مهمانی کوچک و مختصری برگذار میشود. این مهمانی سبب میشود تا خانه جدید از یک محل بیروح به یک مکان گرم و دوستانه تبدیل شده تا ساکنین خانه با سرعت بیشتری به مکان جدید عادت کنند.
دعای خوش یمن بودن خانه جدید
علاوه بر انجام مراسم ورود به خانه جدید بیشتر ایرانیان معتقد هستند با خواندن دعای خوش یمن بودن خانه جدید، با آرامش قلبی بیشتری زندگی را در فضای جدید آغاز خواهند کرد. دو مورد از دعاهای مرسوم در هنگام ورود به خانه جدید در اسلام عبارتند از:
(اللّهمّ أَنْزِلْنِی مُنْزَلًا مُبارَکاً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْمُنْزِلِینَ) پروردگارا! مرا در منزلگاهى خجسته فرود آور، که تو بهترینِ فرود آورندگان هستی
(اللَّهُمَّ ادحَر عَنّی مَرَدَةَ الجِنِّ وَ الإِنسِ وَ الشَّیاطینِ، و بارِک لَنا فی بُیوتِنا) پروردگارا! سرکشانِ جنّ و انس و شیاطین را از من بِران و خانههایمان را براى ما مبارک گردان
نتیجهگیری
سعی کنید از مراسم ورود به خانه جدید برای تغییر حال و هوای اعضای خانواده و روح بخشیدن به خانه جدید استفاده کنید. همه ما میدانیم از لحظه تصمیمگیری برای نقل مکان از خانه قدیمی و شروع بستهبندی اثاثیه تا زمان بازکردن جعبهها و چیدن وسایل هزینههای بسیار زیادی وجود دارد پس بهتر است با همراه داشتن قرآن، خواندن دعای خوش یمن بودن خانه جدید، یک دورهمی کوچک از تجملات اضافی پرهیز شود.